in

Beter een goed bedrijf dan een verre baas

Onderzoek van Michael Segalla (onderzoeker bij HEC, Parijs) uit 2009 laat pijnlijk duidelijk zien hoe het gesteld is met het vertrouwen in het bedrijf waar we werken én onze directe leidinggevende.

Wanneer gevraagd wordt hoe groot het vertrouwen is in de wereld om ons heen, geven dat een 3,7 op een schaal van 5. Het vertrouwen in het bedrijf waar we weken ligt al een stuk lager: 3,0 op een schaal van 5. En vertrouwen in onze directe leidinggevende hebben we al helemaal niet. We vertrouwen ze voor een schamele 2,7 op een schaal van 5.

Volgens het onderzoek neemt het vertrouwen in onze bazen en het bedrijf waar we werken met rasse schreden af wanneer er strategische beslissingen genomen moeten worden. Daarom zakt vertrouwen en loyaliteit vaak in crisissituaties omdat er juist dan veel op de schop gaat in organisaties.

Bron: Harvard Business Review, januari 2010.

Written by Robert

Robert van Eekhout is ondernemer en oprichter van Van Ons Web & App Development in Amsterdam. Hij is ook commissaris bij Hotel Casa Amsterdam. Volg hem op Twitter: @Robertvane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Succesvol ondernemerschap: aan fouten maken heb je niets

Iets aan te bieden? Geef klanten een keus!