in ,

Nieuw: de Digitale Slagkracht podcast!

Sinds februari 2022 maken we bij Van Ons onze eigen Digitale Slagkracht podcast. De podcast is ontstaan vanuit de traditie dat we eens in de zoveel tijd kennisworkshops bij ons op kantoor organiseerden. We nodigden dan onze klanten uit, boekten een interessante spreker, en deden dan een deep-dive in een topic gerelateerd aan tech of online marketing.

Door COVID konden die workshops op kantoor niet meer doorgaan. Vandaar dat we sinds 2020 hetzelfde format introduceerden, maar dan online in de vorm van een webinar. De webinars waren interessant en populair, maar de kwaliteit van de audio en beeld was vaak matig. Met de opkomst van de podcasts ontstond zo het idee om onze eigen bureau-podcast te maken.

En daar is ‘ie dan, de Digitale Slagkracht podcast. Een podcast over tech en marketing topics. Soms in de vorm van een klantspecial (reeds drie van gemaakt), en sinds augustus van dit jaar ook als een kortere variant die meer inspeelt op het nieuws van vandaag (de zogenaamde ‘Nieuwscast’).

Hieronder de eerste aflevering van de nieuwscast. Michiel, Anna en ik bespreken alledrie een eigen actueel nieuwsfeit in de tech- en marketinghoek. We bespreken het nieuws en bepalen aan het einde van de uitzending hoeveel punten iedereen gescoord heeft. Na 8 afleveringen hebben we een klassementwinnaar die naar huis gaat met de groene koe!

Beluister de afleveringen in je favoriete podcast app, of kijk hier de eerste aflevering op YouTube.

In de eerste aflevering bespreken we:

  • Instagram voegt Candid Challenges toe waarmee je oprechte en ongefilterde foto’s moet maken, zoals de app BeReal dat ook doet. Wat vinden we van dit ongegeneerde jatwerk en gaat dit een succes worden?
  • In Engeland worden alle kerkhoven gedigitaliseerd. Alle kerken worden afgegaan met camera’s waarmee ieder graf in kaart wordt gebracht. Inclusief bijbehorende aktes. Hoe wordt daar geld mee verdiend? En wat heeft de “gewone” gebruiker hier nou aan?
  • In samenwerking met Wholefoods kun je met via Amazon One met je handpalm betalen. Geen pasjes meer nodig om je boodschappen af te rekenen. Is dit de toekomst? Of een feature die een oplossing is zonder een probleem?

Written by Robert

Robert van Eekhout is ondernemer en oprichter van Van Ons Web & App Development in Amsterdam. Hij is ook commissaris bij Hotel Casa Amsterdam. Volg hem op Twitter: @Robertvane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marketing Myopia van Theodore Levitt

digitale slagkracht de nieuwscast episode 2 2022

Het soundlogo van Wikipedia, Spotify Ticketing en Influencer tracking – De Nieuwscast Episode 2