in

Het Internet Of Things; waarom het de toekomst is

The Internet Of Things, ook wel IoT, of in goed Nederlands (?): Het Internet Der Dingen. Allerlei apparaten en ‘dingen’ die we gebruiken in ons dagelijks leven staan in verbinding met het internet. Waarom? Om ons leven makkelijker te maken. De koelkast die leeg is bestelt zelf nieuwe producten, de thermostaat die ziet dat je op weg naar huis bent zet de kachel vast aan en je horloge vertelt je dat je 2 nieuwe e-mails hebt.

Supervet en het wordt meer en meer de toekomst. Kars Veling van Q42 beschrijft dat spot-on in een interview dat hij gaf in Fast Moving Targets. Een vrije parafrasering van hoe hij het daar zei: “Vroeger zat internet op je desktop, toen kwam de laptop en kon je internet meenemen, daarna zat het in je broekzak en uiteindelijk om je pols. De volgende stap is dus dat het internet ook komt in de dingen om ons heen”.

En check ook eens deze ge-wel-di-ge toepassing van een koppeling tussen Facebook en kledinghangers:

Of gebruik het voor een wat minder praktische, maar daardoor niet minder leuke toepassing: De SuperSlideQam.

En er zijn naar schatting 50 miljard apparaten verbonden met het web in 2020. Maar misschien ook wel meer. We gaan het zien.

internet_of_things

 

Check hier het interview met Kars Veling in Fast Moving Targets.

Written by Robert

Robert van Eekhout is ondernemer en oprichter van Van Ons Web & App Development in Amsterdam. Hij is ook commissaris bij Hotel Casa Amsterdam. Volg hem op Twitter: @Robertvane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verlichting in de wereld van marketing – het nieuwe era

Workshop WordPress bij Hostnet Cafe