in

FeedMap: de tool voor het verzamelen van location based feedback

Dit artikel gaat over FeedMap, een tool uit de stal van Van Ons Lab.

Makkelijk informatie verzamelen die iets te maken heeft met locaties op een kaart. Vanaf januari 2017 kan het met FeedMap, de tool waarmee je gebruikers iets kunt laten zeggen over hun straat of wijk.

Laten we FeedMap meteen maar illustreren aan de hand van een voorbeeld, dat spreekt direct tot de verbeelding. Stel, je werkt bij een gemeente, of andere overheidsinstantie, en je bent verantwoordelijk voor het herinrichten van een straat. Bijvoorbeeld de Raadhuisstraat in Amsterdam. Je gaat dan dingen veranderen in het straatbeeld, bijvoorbeeld de bomen, zebrapaden of servicestroken waar afvalbakken of parkeermeters komen te staan.

Je bent natuurlijk ook benieuwd wat de mensen in de buurt denken over die veranderingen. Waar zouden zij graag nieuwe bomen zien? Of welke bomen mogen absoluut niet gekapt worden? En waar is dat zebrapad nu echt noodzakelijk? En die extra afvalbakken, waar zouden die moeten komen? Wie kunnen deze vragen beter beantwoorden dan de mensen die daar zelf wonen en werken? Juist, en daarom is er FeedMap.

FeedMap is een online tool waar je bewoners, ondernemers en andere stakeholders op kunt uitnodigen en waar ze hun straat zelf opnieuw kunnen inrichten. Jij bepaalt welke elementen ze kunnen neerzetten en over welk stuk van de straat of gebied het gaat. De deelnemers kunnen vervolgens naar hartelust dit stuk inrichten met jouw elementen en daar ook feedback bij zetten.

robert-van-eekhout-feedmap-boom

robert-van-eekhout-feedmap-zebrapad

robert-van-eekhout-feedmap-afvalbak

Alle input van alle deelnemers wordt opgeslagen, dus wat ze waar hebben neergezet en wat ze daarover gezegd hebben.

Ideaal om een grote groep stakeholders te bereiken en precies in kaart te brengen wat hun wensen en opmerkingen zijn.

FeedMap kan behalve met kaarten ook met afbeeldingen overweg. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld de nieuwe inrichting van je winkel wilt toetsen met je klanten. Of de nieuwe indeling van het schap om te kijken wat jouw klanten daar wel en niet logisch aan vinden.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van FeedMap voor jou en wil je meer weten of toegang tot de demo-site? Bel dan naar Van Ons op 020 331 81 77 en vraag naar Robert (van Eekhout). Hij praat graag met je verder. En check ondertussen ook de brochure waar alles in detail is uitgelegd.

Written by Robert

Robert van Eekhout is ondernemer en oprichter van Van Ons Web & App Development in Amsterdam. Hij is ook commissaris bij Hotel Casa Amsterdam. Volg hem op Twitter: @Robertvane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een succesvolle Webshop – 10 takeaways van mijn talk tijdens WordCampNL

Strategy that works: hoe capabilities het gat tussen strategie en executie dichten